pondelok, 10. novembra 2014

Pohánkové palacinky plnené mletým mäsom

Pohánkové palacinky plnené mletým mäsom - recept
300 g pohánkovej múky
štipka soli podľa chuti
2 vajcia
300 ml mlieka
300 ml vody
5 PL oleja

Plnka:
olivový olej
1 cibuľa
3 strúčiky cesnaku
700 g mletého mäsa
2 - 3 mrkvy
1 mladá malá cuketa
2 hrste hrášku
2 hrste kukurice
soľ, mletá rasca
mleté čierne korenie, vegeta
mletá červená paprika
korenie na mleté mäso

Múku zmiešame so soľou, pridáme vajíčka, olej, mlieko, vodu a vymiešame hladké redšie cesto, ktoré necháme v chladničke odležať 30 minút.
V panvici rozohrejeme malé množstvo oleja, upečieme palacinky a držíme ich v teple.
Príprava plnky: Cuketu umyjeme, osušíme a nakrájame na drobné kocky. Mrkvu nahrubo nastrúhame.
Na malom množstve oleja speníme nadrobno nakrájanú cibuľu a olúpaný cesnak nakrájaný na plátky. Pridáme mleté mäso a za stáleho miešania necháme mäso zatiahnuť. Pridáme všetku zeleninu, osolíme, okoreníme, premiešame a dusíme domäkka, kým sa všetká tekutina nevyparí. Nakoniec ochutíme nadrobno nasekanou petržlenovou vňaťou.
Palacinky naplníme mäsovou plnkou a zvinieme. Podávame teplé so zeleninovým šalátom. Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:
Pohánkové palacinky plnené mletým mäsom - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore