piatok, 26. decembra 2014

Bravčová panenka plnená ovčím syrom

Bravčová panenka plnená ovčím syrom - recept
800 g bravčovej panenky
100 g ovčieho syra
2 - 3 vetvičky rozmarínu
4 strúčiky cesnaku
olivový olej
morská bylinková soľ
mleté čierne korenie
130 g rukoly
paradajky
1 citrón

Bravčovú panenku prekrojíme na dve polovice. V strede ostrým nožom spravíme otvor, ktorý naplníme ovčím syrom nakrájaným na hrubšie hranolčeky (aby nám syr nevytiekol, otvory uzavrieme pomocou špáradlá).
Panenku uložíme do pekáča, pokvapkáme olivovým olejom, pridáme lístky rozmarínu, pretlačené 2 strúčiky cesnaku, osolíme a okoreníme. Zľahka premiešame a necháme chvíľu marinovať cca 10 - 15 minút. Potom panenku prudko opečieme v panvici na olivovom oleji zo všetkých strán do zlatohneda. Do panvice k mäsu pridáme dva celé strúčiky cesnaku a lístky rozmarínu. Opečené mäso vrátime späť do pekáča a polejeme výpekom. Vložíme do vyhriatej rúry na 180°C na 10 minút a necháme dopiecť. Hneď ako pekáč vyberieme z rúry, prikryjeme ho alobalom a mäso necháme chvíľu odpočívať. Pred podávaním panenku nakrájame na plátky.
Zatiaľ si pripravíme rukolový šalát: Rukolu umyjeme a dôkladne osušíme. Preložíme ju misky ochutíme citrónovou šťavou, olivovým olejom, osolíme, okoreníme, pridáme nakrájané paradajky a zľahka premiešame.
Rukolový šalát rozprestrieme na tanier, pridáme plátky plnenej panenky a pokvapkáme výpekom. Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:

Poznámka: Panenku môžeme naplniť gréckym alebo iným syrom.
Bravčová panenka plnená ovčím syrom - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore