streda, 3. decembra 2014

Cviklová bábovka

Cviklová bábovka - recept
120 g špaldovej celozrnnej múky
1 prášok do pečiva
80 g trstinového cukru (podľa chuti)
1 vanilínový cukor
1 - 2 ČL kakaa
150 g očistenej cvikly
2 vajcia
80 ml oleja
5 PL mlieka

V miske zmiešame múku, prášok do pečiva, preosiate kakao, trstinový a vanilínový cukor.
Očistenú cviklu umyjeme, osušíme a najemno nastrúhame. Pridáme vajcia, olej, mlieko a dôkladne premiešame. Do cviklovej masy postupne vmiešame múku. Cesto dáme do silikónovej bábovkovej formy, ktorú sme vopred potreli olejom a pri teplote 170°C pečieme 45 minút.
Vychladnutú bábovku posypeme práškovým cukrom, prípadne polejeme citrónovou alebo bielou čokoládovou polevou.
Bábovka je krásne voňavá, vzdušná a šťavnatá.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:
Cviklová bábovka - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore