Dobré recepty na dobre-jedlo.blogspot.com

sobota 27. decembra 2014

Super rezy

Super rezy - recept
6 vajec
240 g polohrubej špaldovej múky
1 prášok do pečiva
80 g trstinového cukru
5 PL horúcej vody
2 PL oleja
marhuľový džem

Plnka:
800 ml mlieka
100 g trstinového cukru (podľa chuti)
2 krémové prášky Zlatý klas
1 PL hladkej múky
2 žĺtky
190 g masla (izbovej teploty)

Kakaový sirup:
200 ml vody
4 PL trstinového cukru (podľa chuti)
1 PL kakaového prášku
1 ČL instantnej kávy
70 ml hnedého rumu
Na ozdobu:
500 ml smotany na šľahanie
2 stužovače na šľahačku
2 vanilínové cukry

Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh.
Žĺtky s cukrom vyšľaháme do peny a postupne za stáleho miešania pridávame horúcu vodu. Do žĺtkovej hmoty striedavo pridávame múku zmiešanú s práškom do pečiva a sneh. Cesto rozdelíme na dva plechy vyložené papierom na pečenie. Vložíme do vyhriatej rúry na 170°C a pečieme cca 10 minút a upečieme 2 korpusy. Po upečení z jedného korpusu stiahneme papier, druhý necháme na papieri (pre ľahšiu manipuláciu) a necháme dobre vychladnúť.
Pripravíme si kakaový sirup: Vo vode rozpustíme cukor, kakaový prášok, instantnú kávu a necháme zovrieť. Odstavíme a necháme vychladnúť. Do studeného sirupu, pridáme rum.
Pripravíme si plnku: Približne v 150 ml mlieka dobre rozmiešame Zlaté klasy, hladkú múku a žĺtky. Vo zvyšnom mlieku rozpustíme cukor a dáme variť. Do vriaceho mlieka vlejeme pripravenú zmes a za stáleho miešania uvaríme hustú kašu. Do horúcej kaše postupne pridávame zmäknuté maslo a vymiešame hladkú plnku.
Spodný korpus (môžeme pokvapkať bielym rumom alebo neperlivou pomarančovou minerálkou a necháme vsiaknuť) natrieme marhuľovým džemom, na ktorý položíme druhý korpus (papier stiahneme), polejeme kakaovým sirupom a necháme vsiaknuť. Pripravenú plnku natrieme na tmavý korpus.
Zo smotany, stužovača a vanilínového cukru ušľaháme pevnú šľahačku, ktorú navrstvíme na plnku a posypeme strúhanou čokoládou alebo kakaom. Hotový koláč dáme do chladu stuhnúť.
Koláč je svieži, lahodnej chuti a príjemne sa rozplýva na jazyku. Je veľmi chutný a dobrá mňamka ku kávičke:) Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:
Super rezy - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore