utorok, 20. januára 2015

Mrkvová torta

Mrkvová torta - recept
6 vajec
6 g stéviového cukru (podľa chuti)
100 g najemno strúhanej mrkvy
100 g mletých vlašských orechov
1 - 2 ČL kakaa

Krém:
300 g jemného mäkkého tvarohu
200 g masla
1 vanilínový cukor
1 ČL stéviového cukru (podľa chuti)

Tortovú formu s priemerom 24 cm vyložíme papierom na pečenie.
Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh.
Žĺtky vyšľaháme so stéviovým cukrom dopenista. Pridáme mrkvu, orechy zmiešané s preosiatym kakaom a premiešame. Nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov.
Cesto roztrieme do pripravenej tortovej formy a pri teplote 175°C pečieme 25 minút. Po miernom vychladnutí dáme dole boky formy, korpus na mriežke obrátime, odstránime papier a necháme vychladnúť.
Pripravíme si krém: Zmäknuté maslo dobre vymiešame s vanilínovým a stéviovým cukrom a postupne vmiešame tvaroh, pričom maslo a tvaroh musia mať rovnakú teplotu.
Vychladnutý korpus v strede prekrojíme. Spodný korpus natrieme polovicou krému, prikryjeme druhou časťou korpusu a zvyšným krémom natrieme vrch a boky torty.
Nakoniec tortu ozdobíme strúhanou čokoládou a dáme do chladu stuhnúť.
Svojich priateľov pozvite na šálku kávy a ponúknite im túto chutnú bezlepkovú tortu. Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:

Poznámka: Stéviový cukor nahradíme práškovým cca 80 - 100 g podľa chuti.
Mrkvová torta - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore