utorok, 13. januára 2015

Zeleninová pochúťka

Zeleninová pochúťka - recept
1 kaleráb
1 menší karfiol
1 menšia brokolica
1 - 2 mrkvy
2 - 3 hrste čerstvého hrášku
1 čili paprička
1 červená cibuľa
olivový olej
soľ, mleté čierne korenie
mletá rasca, korenie na tzatziki
provensálske korenie
300 ml sladkej smotany

Brokolicu a karfiol rozoberieme na menšie ružičky. Kaleráb a mrkvu nakrájame na kocky.
Takto pripravenú zeleninu vložíme do parného hrnca a sparíme takmer domäkka.
Na malom množstve olivového oleja speníme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme mrkvu, kaleráb, hrášok, brokolicu a karfiol. Podusíme, kým hrášok nezmäkne, ochutíme soľou, koreninami, nasekanou čili papričkou a zamiešame. Chvíľu podusíme, polejeme smotanou a povaríme asi 2 minúty, keď smotana začne hustnúť odstavíme.
Podávame samostatne, s ryžou, prípadne s varenými zemiakmi.
Chutné a ľahko stráviteľné jedlo, ktoré je ideálne na odľahčenie organizmu po sviatkoch. Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:
Zeleninová pochúťka - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore