piatok, 20. februára 2015

Losos na víne

Losos na víne - recept
700 g lososa
soľ, korenie na ryby
grilovacie korenie bez soli a glutamanu
1/2 póru
1 väčšia paradajka
1 limetka
olivový olej a maslo
suché biele víno

Lososa umyjeme, osušíme a nakrájame na porcie, ktoré osolíme a posypeme grilovacím korením a korením na ryby. Uložíme ich do pekáča, ktorý sme potreli olivovým olejom.
Pór nakrájame na kolieska a rozložíme na porcie rýb v pekáči, pridáme nakrájanú limetku a polejeme roztopeným maslom. Prikryjeme, vložíme do vyhriatej rúry na 175°C a pečieme domäkka cca 25 minút. Pred koncom pečenie na ryby poukladáme kolieska paradajky, polejeme vínom, prikryjeme, vložíme späť do rúry a dopečieme.
Na tanieri rybu polejeme výpekom a podávame so zemiakmi a šalátom.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:
Losos na víne - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore