Dobré recepty na dobre-jedlo.blogspot.com

pondelok 23. februára 2015

Mango koláčiky

Mango koláčiky - recept
275 g lístkového cesta
8 PL trstinového práškového cukru
400 g mascarpone
1 mango
sušená vanilka

Mango ošúpeme, zbavíme kôstky, dužinu nakrájame na kocky a ponorným mixérom rozmixujeme na kašu. Preložíme do skleneného pohára a odložíme do chladničky.
Lístkové cesto rozvaľkáme pri izbovej teplote a radielkom nakrájame na 24 symetrických štvorčekov.
Na plech položíme papier na pečenie, ktorý cez sitko posypeme trstinovým práškovým cukrom cca 1PL. Poukladáme naň nakrájané štvorčeky z lístkového cesta, ale ďalej od seba, aby sa nedotýkali. Potom ich zvrchu dostatočne cez sitko posypeme trstinovým práškovým cukrom. Vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 200°C pečieme 10 - 12 minút, kým nemajú sýtu zlatistú až hnedú farbu, lebo pri pečení cukor začne karamelizovať. Necháme vychladnúť.
Príprava plnky: Vychladené mascarpone preložíme do misky, pridáme vychladené mixované mango,  ochutíme (podľa chuti) cukrom, sušenou vanilkou a poriadne vyšľaháme metličkovým mixérom na hladkú plnku.
Plnku dáme do zdobiaceho vrecka. Na plochú stranu lístkového cesta nanesieme plnku a jemne pritlačíme plochou stranou druhého lístkového cesta. Posypeme práškovým cukrom a podávame ako chutný dezert ku kávičke. Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:

Poznámka: Týmto receptom nás opäť inšpiroval Martin Pyco Rausch.
Ak sa niekomu bude zdať, že koláčiky sú moc vysoké, tak ich nespájame, ale na každý jeden kúsok nanesieme plnku a ozdobíme strúhanou čokoládou.
Mango koláčiky - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore