sobota, 14. marca 2015

Kuracie prsia s limetkou a bazalkou

Kuracie prsia s limetkou a bazalkou - recept
400 g kuracích pŕs
soľ, grilovacie korenie
farebné korenie 4 farieb
cesnakový olej
1 strúčik cesnaku
1 limetka
lístky bazalky

Kuracie prsia umyjeme, osušíme, pokrájame na menšie plátky, jemne naklepeme a osolíme z obidvoch strán.
Olúpaný cesnak prelisujeme, zmiešame s cesnakovým olejom a s 2 lyžičkami limetkovej šťavy. Marinádou potrieme osolené plátky mäsa a uložíme ich do vymastenej zapekacej misy. Potom okoreníme mletým farebným korením a posypeme grilovacím korením. Prikryjeme alobalom, vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 200°C pečieme 10 - 15 minút. Vyberieme a k mäsu pridáme limetku nakrájanú na kolieska, lístky bazalky, pokvapkáme cesnakovým olejom, vložíme späť do rúry a dopečieme domäkka cca 10 - 12 minút.
Porcie mäska polejeme výpekom a podávame so zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom. Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:
Kuracie prsia s limetkou a bazalkou - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore