utorok, 28. apríla 2015

Cícerové fašírky s kapustovými zemiakmi

Cícerové fašírky s kapustovými zemiakmi - recept
300 g cíceru
1 väčšia mrkva
cca 200 ml jemných ovsených vločiek
3 strúčiky cesnaku
1 vajce
cca 100 g strúhaného syra Cheddar
morská bylinková soľ, mleté čierne korenie
sladká mletá červená paprika
petržlenová vňať
majorán, vegeta
olivový olej

Kapustové zemiaky:
zemiaky, soľ
kyslá kapusta
rukola a maslo

Cícer dáme do hrnca, zalejeme ho vriacou vodou a chvíľu povaríme (najviac 3 minúty). Prikryjeme a necháme v chlade stáť do druhého dňa. Týmto trikom sa zbavíme nadúvania a plynatosti.
Na druhý deň cícer scedíme, zalejeme studenou vodou a uvaríme domäkka. Opäť scedíme (vývar si odložíme) a vychladnutý cícer zmixujeme (ak je masa počas mixovania moc hustá po troche prilievame vývar). Pridáme nahrubo nastrúhanú mrkvu, syr, vločky a dôkladne premiešame. Do masy primiešame ešte vajce, podľa chuti osolíme, okoreníme a dochutíme bylinkami. Ak je vzniknutá masa príliš tuhá, prilejeme troška vývaru alebo mlieka. Prikryjeme a v chlade necháme odležať (najlepšie cez noc), aby sa suroviny spojili. Z masy vytvarujeme fašírky.
Plech vyložíme papierom na pečenie, potrieme ho olejom, poukladáme fašírky, ktoré tiež potrieme olejom. Vložíme do vyhriatej rúry na 200°C a pečieme cca 20 minút, potom fašírky obrátime, opäť potrieme olejom a pečieme ďalších 20 minút.
Kapustové zemiaky: Očistené zemiaky nakrájame na kocky a v osolenej vode uvaríme domäkka. Scedíme, pridáme maslo, vyžmýkanú a nadrobno nakrájanú kyslú kapustu a nasekanú rukolu. Všetko spolu dobre premiešame. (Takto pripravené zemiaky môžeme podávať aj k pečenému mäsu, prípadne k rybám. Sú výborné).
Cícerové fašírky podávame s kapustovými zemiakmi a čerstvou zeleninou. Prajem dobrú chuť!
Hotové jedlo je veľmi chutné a hlavne zdravé.
Doba prípravy:
Cícerové fašírky s kapustovými zemiakmi - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore