streda, 8. apríla 2015

Zapekaný losos so zemiakmi

Zapekaný losos so zemiakmi - recept
800 g lososa s kožou
limetková šťava
soľ, korenie na ryby
grilovacie korenie
cca 1300 g zemiakov
korenie na americké zemiaky
nasekaná petržlenová vňať
pór, olivový olej
250 ml sladkej smotany
2 vajcia
strúhaný syr Grana Padano

Dôkladne umyté zemiaky uvaríme v šupke, olúpeme a nakrájame na kolieska.
Lososa umyjeme, osušíme, nakrájame na porcie, pokvapkáme limetkovou šťavou a necháme chvíľu odstáť. Potom osolíme a okoreníme.
Pekáč vymastíme olejom, na dno porozkladáme zemiaky, ktoré osolíme, posypeme grilovacím korením a korením na americké zemiaky. Pridáme nakrájaný pór a petržlenovú vňať. Na zemiaky poukladáme ochutené porcie lososa a obložíme limetkou nakrájanou na mesiačiky. Pekáč prikryjeme a vo vyhriatej rúre na 175°C pečieme 15 - 17 minút. Vyberieme, odkryjeme, zemiaky a rybu polejeme smotanou, v ktorej sme rozšľahali vajíčka s trochou syra. Nakoniec posypeme strúhaným syrom Grana Padano a odkryté zapekáme cca 10 - 15 minút.
Podávame s rukolou, prípadne s iným šalátom. Prajem dobrú chuť!
Hotové jedlo je veľmi chutné, ľahko stráviteľné a skvelé na dobrý obed, prípadne večeru.
Doba prípravy:
Zapekaný losos so zemiakmi - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore