pondelok, 25. mája 2015

Gaštanový chlebík s čokoládou

Gaštanový chlebík s čokoládou - recept
200 g špaldovej polohrubej múky
1 prášok do pečiva
120 g gaštanového pyré
80 g tmavej čokolády
110 ml červeného vína
2 vajcia
120 g masla
1 ČL stéviového cukru alebo 80 g trstinového cukru (podľa chuti)

Posýpka:
60 g studeného masla
1 ČL stéviového cukru alebo 1 - 2 PL trstinového cukru (podľa chuti)
100 g špaldovej hrubej múky
1 žĺtok

Z troch bielkov, štipky soli a stéviového cukru vyšľaháme tuhý sneh.
Zmäknuté maslo dôkladne vymiešame so žĺtkami. Pridáme gaštanové pyré a opäť premiešame. Prilejeme červené víno, prisypeme múku zmiešanú s práškom do pečiva. Premiešame, do masy vmiešame kúsky čokolády a nakoniec zľahka vmiešame vyšľahaný sneh (ak je cesto husté môžeme ho zriediť trochou mlieka alebo vína).
Cestom naplníme formu na chlebík, ktorú sme vyložili papierom na pečenie. Povrch cesta uhladíme a posypeme posýpkou pripravenou zmiešaním masla, cukru, múky a žĺtka.
Vložíme do vyhriatej rúry na 175°C a pečieme 60 - 80 minút. Po upečení necháme mierne vychladnúť vo forme, potom preložíme na mriežku a necháme úplne vychladnúť. Nakoniec posypeme trstinovým práškovým cukrom a nakrájame.
Chlebík krásne vonia, nie je veľmi sladký a má príjemnú chuť gaštanov a čokolády. Ku kávičke hotová mňamka:) Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:
Gaštanový chlebík s čokoládou - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore