pondelok, 15. júna 2015

Cviklový šalát s kalerábom

Cviklový šalát s kalerábom - recept
2 stredne veľké cvikly
1 kaleráb strednej veľkosti
morská soľ
1 ČL drvenej rasce
1 ČL sušeného majoránu
1 PL olivového oleja
2 ČL kôpru
2 - 3 PL hustého bieleho jogurtu
1 ČL jablčného octu

Cviklu a kaleráb očistíme, umyjeme a na hrubom strúhadle nastrúhame. Podľa chuti osolíme, posypeme rascou, majoránom, kôprom, pokvapkáme olivovým olejom a dôkladne premiešame. Nakoniec podľa potreby primiešame jogurt a dochutíme jablčným octom. Hotový šalát odložíme na chvíľu do chladničky, aby sa suroviny na seba naviazali.
Podávame samostatne ako rýchlu, chutnú a zdravú večeru, prípadne ako oblohu k mäsu, syru alebo k rybám. Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:
Cviklový šalát s kalerábom - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore