pondelok 29. júna 2015

Tvarohové šišky

Tvarohové šišky - recept
250 g jemného hrudkového tvarohu
400 g polohrubej špaldovej múky
1 prášok do pečiva
2 vajcia plus 1 na potretie
1 vanilínový cukor
8 PL oleja
6 PL mlieka
štipka soli
1 ČL stéviového alebo 3 PL trstinového práškového cukru

Tvaroh vymiešame so štipkou soli, s vanilínovým a stéviovým cukrom. Pridáme vajcia, olej, mlieko a dôkladne premiešame (ak treba môžeme prisladiť). Prisypeme preosiatú múku zmiešanú s práškom do pečiva a vypracujeme hladké nelepivé cesto.
Na jemne pomúčenej doske cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 3 - 4 mm a vykrajujeme šišky (môžeme plné alebo s vykrojeným stredom). Poukladáme ich ďalej od seba na plech vyložený papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajíčkom a vo vyhriatej rúre na 180°C pečieme cca 15 minút. Necháme vychladnúť a posypeme práškovým trstinovým cukrom alebo polejeme čokoládovou polevou. Prajem dobrú chuť!
Zdravšia verzia prípravy chutných tvarohových šišiek, ktoré sú vhodné na raňajky alebo večeru. Nie sú veľmi sladké.
Doba prípravy:

Pozrite si podobný recept: Nekysnuté tvarohové šatôčky

Poznámka: Vykrojený stred môžeme poukladať na plech pomedzi šišky a získame chutné jednohubky. Zo zvyšného cesta môžeme vytvarovať rožteky. Kto chce môže šišky vypražiť v horúcom oleji z obidvoch strán.
Tvarohové šišky - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore