piatok, 24. júla 2015

Cícerové rizoto s brokolicou

Cícerové rizoto s brokolicou - recept
250 g cícera
500 g celozrnnej ryže
1 brokolica
1 červená paprika
2 mrkvy
olivový olej
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
soľ, mleté čierne korenie
zeleninový vývar
bylinky podľa chuti

Cícer dáme do hrnca, zalejeme ho vriacou vodou a krátko povaríme nie viac, ako 3 minúty. Odstavíme, prikryjeme a necháme v chlade stáť do druhého dňa (týmto trikom sa zbavíme nadúvania a plynatosti). Na druhý deň cícer scedíme, zalejeme čistou studenou vodou a na miernom ohni uvaríme domäkka. Opäť scedíme a cícer odložíme.
Na malom množstve oleja speníme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme na kolieska nakrájanú mrkvu, osolíme a opekáme asi 5 minút. Pridáme premytú ryžu, papriku nakrájanú na väčšie kocky a opäť chvíľu opekáme. Nakoniec pridáme uvarený cícer, zalejeme vývarom, osolíme, okoreníme, ochutíme bylinkami a prikryté uvaríme domäkka.
Brokolicu rozoberieme na ružičky, vložíme do parného hrnca a krátko sparíme takmer domäkka.
Hotové rizoto odstavíme z ohňa, ochutíme pretlačenými strúčikmi cesnaku, ak treba osolíme, okoreníme, pridáme brokolicu a zľahka premiešame. Potom prikryté necháme chvíľu odstáť.
Podávame so šalátom. Prajem dobrú chuť!
Rizoto so strukovinou je chutné, zdravé a ľahko stráviteľné jedlo.
Doba prípravy:
Cícerové rizoto s brokolicou - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore