utorok, 15. septembra 2015

Plnené pečené tekvice

Plnené pečené tekvice - recept
2 okrúhle tekvice
olivový olej
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
80 g uvarenej hnedej ryže
130 - 150 g hydinového mäsa
2 - 3 paradajky bez šupky
cca 100 g čerstvého ovčieho syra
morská bylinková soľ
mleté čierne korenie
nasekaný majorán a petržlenová vňať

Tekvice umyjeme, osušíme, rozpolíme, dužinu vyberieme a pokrájame nadrobno.
Tekvice potrieme olivovým olejom, jemne osolíme a položíme na suchý plech. Vložíme do vyhriatej rúry na 190°C a zapekáme domäkka 20 - 25 minút.
Na olivovom oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu s plátkami cesnaku. Pridáme na kocky pokrájané mäso, podľa chuti osolíme, okoreníme a restujeme domäkka. Potom pridáme pokrájanú dužinu z tekvíc, premiešame a pár minút spolu podusíme. Odstavíme a necháme vychladnúť. Potom do masy pridáme uvarenú ryžu, na kocky pokrájané paradajky a 60 g syra. Ak treba podľa chuti osolíme, okoreníme, dochutíme majoránom, petržlenovou vňaťou a jemne premiešame.
Zapečené tekvice vyberieme z rúry, naplníme plnkou, pokvapkáme olivovým olejom, vložíme späť do rúry a krátko zapečieme 10 - 15 minút.
Hotové jedlo posypeme zvyšným strúhaným syrom a podávame so zeleninovým šalátom.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:
Plnené pečené tekvice - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore