pondelok, 9. novembra 2015

Pšenový nákyp

Pšenový nákyp - recept
300 ml pšena
550 ml vody
250 ml sladkej smotany
50 ml mlieka
2 vajcia
3 PL trstinového cukru podľa chuti
podľa chuti hrozienka a sušené brusnice

Hrozienka a sušené brusnice zalejeme rumom a necháme stáť 15 - 20 minút. Potom scedíme a necháme odkvapkať.
Pšeno preberieme od nečistôt, premyjeme vriacou vodou 3 - 4 krát, aby sme odstránili horkosť. Dáme do väčšieho hrnca, zalejeme vodou, ochutíme štipkou soli a na miernom ohni varíme cca 7 - 10 minút. Odstavíme, prikryjeme a necháme stáť ďalších 10 minút.
V miske si zmiešame smotanu, mlieko, cukor, vajíčka a nakoniec zľahka vmiešame hrozienka a brusnice. Túto zmes vylejeme na uvarené pšeno a dôkladne premiešame. Vylejeme do tortovej formy, ktorú sme vyložili papierom na pečenie. Navrch uložíme 3 - 4 kúsky masla a vo vyhriatej rúre na 200°C pečieme 35 - 40 minút.
Po upečení necháme chvíľu postáť a podávame teplé alebo studené. Môžeme posypať práškovým trstinovým cukrom alebo polejeme ovocnou šťavou, prípadne šťavou z kompótu.
Jednoduchý, veľmi chutný a zdravý obed. Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:

Pozrite si podobný recept: Pšenový nákyp s jablkami
Pšenový nákyp - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore