štvrtok, 28. januára 2016

Kávové kolieska

Kávové kolieska - recept
300 g hladkej špaldovej múky
200 g kukuričnej múky
1/2 prášku do pečiva
1 ČL mletej zrnkovej kávy
120 g práškového cukru (podľa chuti)
210 g masla
2 vajcia
ríbezľový lekvár na potretie

Plnka:
70 g masla
2 - 3 PL práškového cukru (podľa chuti)
2 - 3 PL mletých orechov (podľa chuti)
1 PL uvarenej silnej kávy
1 ČL rumu
čokoládová poleva

V preosiatej múke rozmiešame cukor, prášok do pečiva, kávu a maslo zľahka zapracujeme do múky, aby vznikla mrvenička. Pridáme vajcia a vypracujeme hladké lesklé cesto, ktoré necháme hodinu odpočívať na chladnom mieste. Odležané cesto rozvaľkáme a pomocou okrúhlej formičky vykrajujeme kolieska. Poukladáme ich ďalej od seba na plech vyložený papierom na pečenie a vo vyhriatej rúre na 170°C pečieme 7 - 10 minút.
Na plnku vymiešame maslo s práškovým cukrom. Pridáme vychladenú kávu, orechy, rum a všetko spolu dôkladne vymiešame.
Polovicu vychladnutých koliesok potrieme lekvárom, potom natrieme plnku a spojíme zvyšnými kolieskami. Povrch spojených koliesok polejeme čokoládovou polevou a ozdobíme podľa fantázie.
Kolieska sú voňavé s chuťou kávy a príjemne sa rozplývajú na jazyku. Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:

Poznámka:
Ak nemáte doma kukuričnú múku, tak to nevadí, cesto sa dá pripraviť z 500 g hladkej špaldovej múky.
Na tento recept si môžete pripraviť varenú kávovú plnku, ktorá viac zvýrazní vôňu a chuť kávy: 120 g masla dobre vymiešame so 100 g práškového cukru (podľa chuti). Do 125 ml uvarenej silnej kávy rozmiešame 1 PL polohrubej múky a uvaríme hustú kašu. Keď vychladne, zašľaháme ju do masla.
Kávové kolieska - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore