streda, 13. januára 2016

Pohánka s hubami

Pohánka s hubami - recept
500 ml pohánky
250 g hnedých šampiňónov
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
olivový olej
morská bylinková soľ
mleté čierne korenie
zeleninový vývar
tymian a petržlenová vňať

Pohánku dôkladne premyjeme studenou vodou a necháme na sitku odkvapkať.
Šampiňóny pokrájame na plátky.
Nadrobno nakrájanú cibuľu s plátkami cesnaku orestujeme na oleji. Pridáme pokrájané šampiňóny, osolíme, okoreníme, ochutíme tymianom a opekáme takmer domäkka. Prisypeme pohánku a nasucho ju prehrejeme. Prilejeme toľko zeleninového vývaru, aby pohánka bola nad povrchom asi centimeter zaliata. Prikryjeme a varíme domäkka, kým do pohánky nevsiakne všetka tekutina. Počas varenia občas premiešame. Odstavíme ochutíme petržlenovou vňaťou, premiešame a necháme chvíľu odstáť.
Ozdobíme rukolou, nakrájanou paradajkou a podávame so zeleninovým šalátom.
Prajem dobrú chuť!
Chutné a zdravé jedlo, ktoré ocenia hlavne tí, ktorí milujú pohánku.
Doba prípravy:
Pohánka s hubami - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore