utorok, 22. marca 2016

Zeleninový bulgur so šampiňónmi

Zeleninový bulgur so šampiňónmi - recept
1 malá mrkva
1 malý petržlen
1 malý kaleráb a zeler
1 červená a zelená paprika
2 menšie cibule
250 g bulguru
200 g šampiňónov
olivový olej
himalájska bylinková soľ
mletá rasca, mleté čierne korenie

Zeleninu očistíme a nakrájame na menšie kocky. Šampiňóny pokrájame na plátky.
Na malo množstve olivového oleja speníme jednu nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme všetku zeleninu (okrem papriky) osolíme a restujeme do polomäkka. Potom pridáme papriky, vodou premytý bulgur a za stáleho miešania ho nasucho prehrejeme. Zalejeme teplým zeleninovým vývarom (cca 1 cm nad povrch), podľa chuti dochutíme soľou, korením, prípadne bylinkami a na miernom ohni dusíme domäkka (bulgur varíme podobne ako ryžu).
V panvici opäť na malom množstve oleja speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme šampiňóny, osolíme, okoreníme, posypeme rascou a za občasného miešania opekáme domäkka, kým sa neodparí všetká tekutina.
Uvarený bulgur odstavíme a necháme asi 5 minút odpočívať. Nakoniec zľahka primiešame šampiňóny a podávame so zeleninovým šalátom.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:
Zeleninový bulgur so šampiňónmi - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore