streda, 20. apríla 2016

Pohánkovo-zeleninový nákyp

Pohánkovo-zeleninový nákyp - recept
200 g pohánky
750 g mrazenej miešanej zeleniny
125 g mozzarelly
3 PL kyslej smotany
3 vajcia
4 strúčiky cesnaku
1 cibuľa
olivový olej
morská bylinková soľ
mleté čierne korenie
grilovacie korenie

Pohánku prepláchneme studenou vodou a necháme na sitku odkvapkať. Preložíme ju do hrnca, zalejeme vodou tak, aby pohánka bola nad povrchom cca 1 cm zaliata. Osolíme, pridáme kvapku oleja, premiešame a na miernom ohni varíme domäkka. Občas premiešame. Odstavíme a necháme vychladnúť.
Na troche oleja speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, vsypeme mrazenú zeleninu, osolíme a opekáme podľa návodu na obale. Odstavíme a opäť necháme vychladnúť.
K vychladnutej zelenine, pridáme vychladnutú pohánku, prelisované strúčiky cesnaku, žĺtky, kúsky mozzarelly a smotanu. Ochutíme mletým čiernym korením a grilovacím korením, premiešame ak treba zahustíme preosiatou strúhankou. Nakoniec vmiešame sneh z bielkov vyšľahaný dotuha.
Hlbšiu zapekaciu misu vymastíme olejom, vysypeme strúhankou, rovnomerne naplníme pohánkovo-zeleninovou masou a vo vyhriatej rúre na 180°C zapekáme 35 - 40 minút.
Po miernom vychladnutí pokrájame, podávame s varenými zemiakmi a rukolou, prípadne s hlávkovým šalátom. Prajem dobrú chuť!
Hotové jedlo je chutné, ľahko stráviteľné a je pre tých, ktorí milujú pohánku:)
Doba prípravy:
Pohánkovo-zeleninový nákyp - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore