pondelok, 30. mája 2016

Ryžový nákyp s mrkvou a ananásom

Ryžový nákyp s mrkvou a ananásom - recept
300 g hnedej ryže
600 ml mlieka
štipka soli
100 g masla izbovej teploty
1 ČL stévie podľa chuti
1 vanilínový cukor
3 vajcia
200 g nahrubo nastrúhanej mrkvy
1 veľký ananásový kompót
maslo a kukuričná strúhanka

Ananás scedíme a nakrájame na menšie kúsky.
Ryžu premyjeme, dáme do hrnca, zalejeme mliekom, jemne osolíme a podľa chuti osladíme stéviou alebo agáve sirupom. Premiešame a na miernom ohni za občasného miešania uvaríme domäkka.
Maslo, žĺtky, stéviu a vanilínový cukor vyšľaháme do peny, zamiešame do teplej ryže a nakoniec primiešame postrúhanú mrkvu.
Zapekaciu misu potrieme maslom, posypeme strúhankou, rovnomerne rozložíme polovicu nákypu, naň dáme nakrájaný ananás a prikryjeme zvyšným nákypom. Vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a zapekáme cca 25 minút. Zatiaľ si z bielkov, štipky soli a cukru (1 ČL stévie alebo 3 PL trstinového cukru) vyšľaháme tuhý sneh, ktorý rovnomerne roztrieme navrch zapečeného ryžového nákypu. Vložíme späť do rúry a zapekáme ešte cca 10 minút.
Podávame poliate ananásovou šťavou.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:

Pozrite si podobné recepty: Ryžový nákyp a Ryžový nákyp s tvarohom
Ryžový nákyp s mrkvou a ananásom - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore