pondelok 22. augusta 2016

Cuketové placky s ovčím syrom

Cuketové placky s ovčím syrom - recept
1 väčšia cuketa
1 väčší zemiak
120 g čerstvého ovčieho syra
kokosový olej
1 cibuľa
2 - 3 strúčiky cesnaku
1 vajce
2 - 3 PL špaldovej celozrnnej polohrubej múky
morská bylinková soľ
mleté čierne korenie
majorán a mletá rasca

Cuketu umyjeme, osušíme a nahrubo postrúhame spolu s ošúpaným zemiakom. Jemne osolíme, premiešame a necháme chvíľu postáť, aby pustili šťavu. Potom prebytočnú vodu zlejeme a zmes dôkladne vyžmýkame.
Čerstvý ovčí syr nahrubo nastrúhame.
Cibuľu a cesnak olúpeme, nadrobno posekáme a na malom množstve rozohriateho oleja restujeme asi 10 minút a odstavíme. Potom pridáme dôkladne vyžmýkanú cuketu so zemiakom, vajíčko, podľa potreby zahustíme múkou a podľa chuti ochutíme soľou  a koreninami. Nakoniec vmiešame nastrúhaný ovčí syr.
Na malé množstvo rozohriateho oleja ukladáme pomocou lyžice kôpky cesta, z ktorého vytvarujeme placky a upečieme. Opečené placky necháme odkvapkať na kuchynských papierových utierkach, aby sme odstránili prebytočný tuk.
Podávame teplé posypané syrom a s acidofilným mliekom, prípadne s čerstvou zeleninou.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:

Pozrite si podobný recept: Cuketovo-bryndzové placky a Cuketové placky
Cuketové placky s ovčím syrom - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore