piatok, 19. augusta 2016

Špaldová bábovka so slivkami

Špaldová bábovka so slivkami - recept
200 g špaldovej polohrubej celozrnnej múky
1 prášok do pečiva
100 g nasekaných orechov
60 g hrozienok
200 g vykôstkovaných sliviek
6 vajec
100 g trstinového cukru
1 vanilínový cukor
2 PL vlažnej vody
6 - 7 PL oleja
5 - 6 PL mlieka

Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh.
Žĺtky vyšľaháme s vanilínovým a trstinovým cukrom dopenista. Po lyžiciach zašľaháme vodu a olej.
Do preosiatej múky s práškom do pečiva, primiešame orechy, hrozienka (môžeme pokrájať na menšie kúsky) a slivky pokrájané na menšie kocky, ktoré predtým obalíme v polohrubej múke. Všetko dôkladne premiešame so žĺtkovou hmotou, postupne pridáme pár lyžíc mlieka a opäť premiešame. Nakoniec zľahka vmiešame pripravený sneh. Cesto vylejeme do silikónovej bábovkovej formy, ktorú sme jemne potreli olejom. Vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme 30 - 45 minút.
Upečenú bábovku necháme vo forme trochu prechladnúť, potom ju vyklopíme na tanier, formu odstránime a necháme úplne vychladnúť. Po vychladnutí môžeme posypať práškovým cukrom.
Podávame s teplým bylinkovým čajom, prípadne kakaom.
Chutnej, šťavnatej a voňavej bábovke sa nedá odolať:)
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:
Špaldová bábovka so slivkami - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore