utorok 16. augusta 2016

Zapekaná pohánka s cuketou a tekvicou

Zapekaná pohánka s cuketou a tekvicou - recept
400 ml pohánky
1 zeleninový alebo mäsový bujón
olivový olej
2 červené cibule
1 mladá cuketa
1 žltá tekvica
morská bylinková soľ
mletá rasca
mleté čierne korenie
3 vajcia
štipka sušeného chilli
2 - 3 PL špaldovej múky

Cesnakový dip:
200 g kyslej smotany
1 strúčik cesnaku
korenie tzatziki
morská bylinková soľ
mleté biele korenie
petržlenová vňať

Príprava cesnakového dipu: Kyslú smotanu dôkladne vymiešame s pretlačeným cesnakom, soľou, korením a najemno nasekanou petržlenovou vňaťou. Hotový dip dáme do chladničky, aby sa suroviny spojili.

Pohánku na sitku dôkladne premyjeme studenou vodou. Vložíme ju do hrnca, zalejeme studenou vodou (cca 550 ml), pridáme pár kvapiek oleja, bujón a pod pokrievkou na miernom ohni varíme domäkka, kým do pohánky nevsiakne všetká tekutina. Počas varenia občas premiešame.

Na malom množstve oleja speníme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme umytú tekvicu a cuketu nakrájanú aj so šupkou na malé kocky. Osolíme, okoreníme, posypeme rascou a za občasného miešania opekáme 5 - 6 minút a odstavíme. Potom vmiešame uvarenú pohánku, vajíčka, chilli a postupne podľa potreby zahustíme múkou. Nakoniec podľa chuti dochutíme soľou a korením.
Zapekaciu misu potrieme olejom, preložíme do nej pohánkovo-zeleninovú zmes, zarovnáme a vo vyhriatej rúre na 180°C zapekáme 10 - 15 minút.
Podávame poliate s vychladeným dipom ozdobené petržlenovou vňaťou.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:

Teraz je ten správny čas na prípravu chutného jedla zo sezónnej zeleniny a spolu s cesnakovým dipom to chutí skvelo:)

Pozrite si podobný recept: Zapekaná tekvica
Zapekaná pohánka s cuketou a tekvicou - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore