Dobré recepty na dobre-jedlo.blogspot.com

pondelok 17. októbra 2016

Cviklové fašírky

Cviklové fašírky - recept
2 väčšie cvikly
1 väčšia mrkva
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
1 vajce
80 g čerstvého ovčieho syra
2 - 3 PL olivového oleja
čerstvá zelerová vňať
morská soľ
mleté čierne korenie
štipka sušeného tymianu
jemné ovsené vločky na zahustenie

Smotanovo-mätový dip:
200 g kyslej smotany alebo hustého bieleho jogurtu
cca 1/2 ČL kremžskej horčice (bez konzervačných látok)
cca 1/2 ČL agáve sirupu alebo medu
morská soľ, mleté čierne korenie
pár lístkov nasekanej čerstvej mäty alebo petržlenovej vňate

Všetku zeleninu očistíme, umyjeme a osušíme.
Cviklu, mrkvu nastrúhame najemno a cibuľu nahrubo. Pridáme štipku tymianu, pretlačený cesnak, vajíčko, najemno nastrúhaný syr, olej, nasekanú zelerovú vňať, podľa chuti osolíme a okoreníme. Všetko spolu dôkladne vymiešame a podľa potreby zahustíme jemnými ovsenými vločkami. Hotovú cviklovú masu odložíme na pár hodín do chladničky (najlepšie cez noc), aby sa suroviny na seba naviazali.
Na druhý deň z masy vyformujeme fašírky a ukladáme ich na plech vyložený papierom na pečenie, ktorý sme potreli olejom. Fašírky zvrchu potrieme olivovým olejom, vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 190°C pečieme 15 - 20 minút. Potom ich vyberie z rúry, fašírky otočíme, opäť potrieme olejom, vložíme späť do rúry a zapečieme cca 5 - 10 minút.

Všetky ingrediencie na smotanovo-mätový dip dôkladne vymiešame a vložíme do chladničky, aby bol dip pred podávaním dobre vychladený.

Cviklové fašírky podávame poliate smotanovo-mätovým dipom, s cesnakovou zemiakovou kašou (k pokrájaným zemiakom, pridáme na tenké plátky nakrájané 2 - 3 strúčiky cesnaku, osolíme, uvaríme domäkka a ďalej pokračujeme, ako pri klasickej zemiakovej kaši) alebo so zelerovými hranolkami a šalátom z čerstvej zeleniny.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:

Fašírky môžeme obaliť v strúhanke a v panvici na rozpálenom oleji vypražíme z obidvoch strán, ale táto verzia je zdravšia.
Túto skvelú zeleninu nám ponúkajú naše záhrady práve teraz na jeseň a dajú sa z nej pripraviť rôzne chutné jedlá a nápoje. Stačí trocha inšpirácie a navaríte si hravo a zdravo!
Cviklové fašírky - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore