štvrtok, 20. októbra 2016

Krémová paradajkovo-tekvicová polievka

Krémová paradajkovo-tekvicová polievka - recept
1 malý zeler
3 - 4 stredne veľké mrkvy
1 menší petržlen
1 cibuľa
olivový olej
1 menšia tekvica
720 ml pohár paradajky vo vlastnej šťave
100 ml mlieka
morská soľ
celé nové a čierne korenie
pár klinčekov
biely jogurt
petržlenová vňať

Na malom množstve oleja speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme na kocky nakrájanú koreňovú zeleninu a chvíľu restujeme. Zalejeme vodou a varíme takmer domäkka. Potom pridáme na kocky nakrájanú tekvicu, premiešame a všetko spolu uvaríme domäkka. Ak treba podlejeme vodou.
Olúpané paradajky vo vlastnej šťave preložíme do vhodnej nádoby a tyčovým mixérom dôkladne rozmixujeme. Prilejeme mlieko a premiešame.
Uvarenú zeleninu ponorným mixérom rozmixujeme na hladkú hmotu, prilejeme paradajkový pretlak, osolíme, okoreníme, hodíme pár guličiek celého nového a čierneho korenia a klinčekov. Za stáleho miešania necháme prejsť varom. Ak je polievka moc hustá zriedime ju trochou vody.
Na tanieri každú porciu ochutíme lyžičkou bieleho jogurtu a ozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:

Poznámka: Pre zdravšiu verziu paradajkovej polievky už dlhšiu dobu nepoužívam kupovaný pretlak, múku a ani cukor. Rozmixovaná zelenina ju zahustí a pridaním viac mrkvy ju zase osladí.
Krémová paradajkovo-tekvicová polievka - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore