nedeľa, 8. januára 2017

Domáce arašidové maslo

Domáce arašidové maslo - recept
100 g lúpaných nesolených arašidov
2 - 3 ČL olivového oleja
morská soľ

Na suchej panvici opražíme arašidy, kým nezískajú zlatú farbu. Preložíme do mixéra, mierne osolíme a najemno rozmixujeme, kým nevznikne zmes podobná maslu. Ak chceme mať časť arašidov môžeme rozmixovať nahrubo, aby maslo bolo zrnitejšie. Z mixéra zmes preložíme do vhodnej nádoby a nakoniec podľa potreby vmiešame olej.
Použijeme ako nátierku na tmavý chlieb a pečivo ozdobené čerstvou zeleninou alebo na teplú hrianku, prípadne na pečenie - existuje veľa receptov na slané i sladké pečivo.
Táto zdravá potravina rozhodne stojí za vyskúšanie!
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:

Rovnakým spôsobom si môžeme pripraviť mandľové maslo.
Arašidové maslo si môžeme pripraviť aj v sladkej verzii. Namiesto soli použijeme med, agáve sirup alebo trstinový cukor. V sladkej verzii ho bez obáv môžeme skombinovať s marmeládou, prípadne s ním ochutíme jemný mäkký tvaroh, do ktorého ešte môžeme pridať ovocie: čučoriedky, maliny, banán, jahody.....
Domáce arašidové maslo - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore