pondelok 13. marca 2017

Cesnakové maslo

Cesnakové maslo - recept
125 g masla (izbovej teploty)
3 - 4 strúčiky cesnaku (podľa chuti)
morská soľ
mleté biele korenie
petržlenová vňať (nemusí byť)

Očistené strúčiky cesnaku s pomocou štipky soli naškrabkáme nožom na cesnakovú pastu, ktorú dôkladne zamiešame do zmäknutého masla. Podľa chuti osolíme, okoreníme, pridáme petržlenovú vňať a dobre vymiešame. Dáme na chvíľu do chladničky. Polotuhé maslo vyklopíme na papier na pečenie a vyformujeme malý valček, ktorý dáme úplne stuhnúť do chladničky.
Potom pokrájame na tenké plátky a ozdobujeme hotové jedlá.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:

Toto chutné maslo výborne doplní a dochutí steak, ale aj dusenú zeleninu. A keď s ním zapečiete hrianku alebo bagetu, tej vôni nikto neodolá:)
Cesnakové maslo - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore