štvrtok, 23. marca 2017

Hrachová polievka

Hrachová polievka - recept
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
olivový olej
1 väčšia mrkva
4 zemiaky
1,5 l mäsového vývaru
150 g mrazeného hrášku
morská soľ, mleté čierne korenie
majorán

V hlbšom hrnci na malom množstve oleja speníme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme nasekaný cesnak, mrkvu nakrájanú na kolieska a zemiaky nakrájané na kocky. Premiešame a chvíľu opekáme. Zalejeme vývarom a varíme, kým zelenina nezmäkne. Nakoniec pridáme mrazený hrášok a chvíľu povaríme.
Asi dve tretiny polievky si odložíme bokom a zvyšnú polievku ponorným mixérom rozmixujeme. Prilejeme odloženú časť polievky a premiešame. Podľa chuti ochutíme soľou, korením a majoránom.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:

Do každej porcie polievky môžeme navrch položiť jeden plátok údeného bôčika, ktorý opečieme z obidvoch strán na suchej panvici a polievku pokvapkáme výpekom.
Hrachová polievka - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore