utorok, 18. apríla 2017

Marinovaná jahňacina

Marinovaná jahňacina - recept
800 - 900 g jahňacieho mäsa
cca 500 ml acidofilného mlieka
cca 100 ml olivového oleja
5 - 6 strúčikov cesnaku
1 červená cibuľa
1 PL jablčného octu
1 - 2 PL javorového sirupu podľa chuti
morská bylinková soľ
mleté čierne korenie
grilovacie korenie bez glutamanu
mletá škorica
sušené oregano
nasekaná čerstvá mäta alebo petržlenová vňať

Z jahňacieho mäsa odstránime mastné kúsky a odblaníme. Opracované mäso umyjeme a osušíme.
Acidofilné mlieko dôkladne vymiešame s olivovým olejom, vmiešame pretlačené strúčiky cesnaku a najemno nakrájanú cibuľu. Pridáme jablčný ocot a podľa chuti ochutíme ostatnými ingredienciami. Dôkladne premiešame a do hotovej marinády vložíme porcie mäsa. Nádobu uzavrieme a necháme mäso marinovať v chladničke do druhého dňa (najlepšie cez noc).
Na druhý deň mäso z marinády vyberieme a vložíme do jemne vymasteného pekáča. Podlejeme trochou marinády a mäsko ešte zvrchu jemne posypeme grilovacím korením. Pekáč prikryjeme a vo vyhriatej rúre na 200°C pečieme asi 20 minút. Potom teplotu znížime na 150°C a pečieme domäkka. Počas pečenia mäso polievame výpekom, prípadne ak treba podlejeme zvyškom marinády.
Po upečení je mäsko veľmi chutné, jemné, šťavnaté a mäkučké.
Na tanieri mäso pokvapkáme výpekom, podávame so zemiakmi a cviklovým šalátom s pomarančom, prípadne s hlávkovým šalátom.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:

Poznámka: Táto marináda je vhodná aj na hydinové mäso.
Marinovaná jahňacina - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore