Dobré recepty na dobre-jedlo.blogspot.com

utorok 25. apríla 2017

Tvarohový koláč s hruškami

Tvarohový koláč s hruškami - recept
300 g hladkej špaldovej múky
3 ČL jedlej sódy bikarbóny
6 g stévie alebo 100 g práškového cukru
1 vanilínový cukor
štipka soli
150 g jemného mäkkého tvarohu
1 vajce
7 - 8 PL rozpusteného masla

Tvarohová plnka:
3 vajcia
1 vanilínový cukor
3 - 4 PL trstinového cukru podľa chuti
350 g jemného mäkkého tvarohu
200 g kyslej smotany 14%
štipka mletej škorice
2 ČL carobu alebo kakaa
1 PL jemného kukuričného škrobu
3 - 4 hrušky
šťava z polovice citróna
3 - 4 PL trstinového cukru
kúsok celej škorice

Najprv si pripravíme hrušky, ktoré ošúpeme, prekrojíme na polovice a odstránime jadierka. Vložíme ich do hrnca, zalejeme studenou vodou, pridáme citrónovú šťavu, cukor a škoricu. Uvaríme domäkka, potom scedíme a na sitku necháme odkvapkať a vychladnúť. Vychladnuté hrušky nakrájame na malé kocky.

Múku, stéviu a sódu bikarbónu preosejeme, pridáme vanilínový cukor, štipku soli a premiešame. Do múčnej zmesi pridáme tvaroh, rozšľahané vajíčko a maslo. Vypracujeme hladké, lesklé a nelepivé cesto, ktoré necháme na chvíľu odpočívať stačí, kým si pripravíme plnku.

Tvarohová plnka: Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky, trstinový a vanilínový cukor vyšľaháme do peny. Pridáme tvaroh, kyslú smotanu a dôkladne premiešame so žĺtkami. Potom dáme štipku mletej škorice, carob, kukuričný škrob a metličkou opäť dôkladne premiešame, aby neboli hrudky.

Na dosku položíme papier na pečenie, na ktorom vyvaľkáme odležané cesto a preložíme ho aj s papierom do hlbšieho plechu. Pomocou malého valčeka alebo prstami cestom vyložíme aj boky plechu, aby plnka nevytiekla. Povrch cesta môžeme jemne posypať mletými orechmi alebo mletými mandľami. Na cesto rovnomerne vylejeme tvarohovú plnku, na ktorú rozložíme nakrájané hrušky.
Vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme 20 - 25 minút. Po upečení koláč necháme chvíľu na plechu, potom pomocou papiera ho preložíme na mriežku a necháme úplne vychladnúť.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:
Tvarohový koláč s hruškami - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore