utorok, 9. mája 2017

Špenátovo-bryndzová nátierka

Špenátovo-bryndzová nátierka - recept
300 g pravej ovčej bryndze
cca 60 g baby špenátu (aj viac podľa chuti)
120 g bieleho jogurtu
kúsok póru
1 malá mrkva (nemusí byť)
petržlenová vňať alebo kôpor
morská soľ, mleté čierne korenie

Baby špenát preberieme, prípadne odkrojíme hrubšie stopky, umyjeme a dôkladne osušíme. Potom nasekáme na menšie kúsky.
Pór nakrájame najemno a mrkvu nastrúhame najemno.
Do misky vložíme rozmrvenú bryndzu, pridáme jogurt a dôkladne vymiešame. Pridáme špenát, pór, mrkvu, posekanú petržlenovú vňať alebo kôpor a všetko spolu dôkladne premiešame. Podľa chuti okoreníme, prípadne osolíme. Hotovú nátierku odložíme na chvíľu do chladničky, aby sa suroviny chuťovo spojili.
Podávame s tmavým chlebom, prípadne pečivom a čerstvou zeleninou.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:
Špenátovo-bryndzová nátierka - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore