utorok 2. mája 2017

Zapekaný fenikel so šampiňónmi

Zapekaný fenikel so šampiňónmi - recept
2 buľvy fenikla
300 g šampiňónov
2 domáce jahňacie klobásy
2 strúčiky cesnaku
1 cibuľa
olivový olej
180 g tvrdého syra
180 ml šľahačkovej smotany
2 vajcia
maslo
jemná kukuričná strúhanka
morská soľ, mleté čierne korenie
mletá rasca

Fenikel uvaríme v mierne osolenej vode domäkka, scedíme (vývar môžeme použiť na polievku) a necháme vychladnúť. Potom opatrne rozdelíme na plátky.

Na malom množstve oleja speníme nadrobno nakrájanú cibuľu s tenkými plátkami cesnaku. Pridáme na plátky nakrájané šampiňóny, posypeme rascou, osolíme, okoreníme, premiešame a restujeme takmer domäkka. Pridáme na kolieska nakrájanú klobásu, premiešame a restujeme domäkka, kým sa neodparí všetká tekutina.

Menšiu zapekaciu misu potrieme maslom, posypeme strúhankou a na dno najprv rozložíme plátky fenikla, na ktorý rovnomerne navrstvíme polovicu šampiňónov a posypeme polovicou strúhaného syra. Zopakujeme vrstvenie - zvyšný fenikel, šampiňóny a syr. Nakoniec všetko polejeme smotanou, v ktorej sme predtým rozmiešali vajíčka, ochutili soľou, korením a nasekanou feniklovou vňaťou. Vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a zapekáme asi 20 minút.
Podávame so zemiakovou kašou a ľadovým šalátom.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:
Zapekaný fenikel so šampiňónmi - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore