utorok, 6. júna 2017

Mrkvové hranolky

Mrkvové hranolky - recept
600 g očistenej mrkvy alebo karotky
2 - 3 PL olivového oleja
morská bylinková soľ

Mrkvu alebo karotku nakrájame na hranolčeky hrubé asi 1 cm. Dáme do misky, pokvapkáme olejom, osolíme a rukou dôkladne premiešame.
Na plech položíme papier na pečenie, na ktorý rozložíme mrkvové hranolčeky. Vložíme do vyhriatej rúry na 190°C a pečieme asi 25 - 30 minút. Počas pečenia hranolky raz až dvakrát prehrnieme, aby sa rovnomerne opiekli zo všetkých strán.
Podávame teplé so smotanovým alebo jogurtovým dipom, prípadne požijeme ako prílohu namiesto zemiakov.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:

Vyhýbate sa vyprážaným jedlám? Stačí urobiť kompromis a s týmto receptom si pripravíte zdravú chrumkavú zeleninu. Za pár desiatok minút si navaríte hravo a zdravo!
Mrkvové hranolky - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore