utorok, 13. júna 2017

Tuniak so zeleninou

Tuniak so zeleninou - recept
6 steakov z tuniaka alebo iná ryba
citrónová šťava
morská bylinková soľ
korenie na ryby, sušený cesnak
bazalka a petržlenová vňať
cca 50 - 70 ml bieleho suchého vína
olivový olej
1 väčšia šalotka
3 papriky mix (žltá, zelená, červená)
340 g paradajok
3 - 4 strúčiky cesnaku
mleté čierne korenie
štipka čili korenia

Rybu umyjeme, osušíme, pokvapkáme citrónovou šťavou a odložíme na 20 minút na chladné miesto.
Pekáč potrieme olivovým olejom, do ktorého poukladáme steaky tuniaka, osolíme, posypeme korením na ryby, sušeným cesnakom, posekanou bazalkou a petržlenovou vňaťou. Podlejeme vínom, pekáč prikryjeme a vo vyhriatej rúre na 175°C pečieme 10 - 12 minút podľa potreby. Počas pečenia polievame výpekom. Vyberieme z rúry a prikryté necháme chvíľu odpočívať.
Príprava zeleniny: Papriky a paradajky umyjeme, osušíme a nakrájame na kocky. Očistený cesnak najemno nasekáme.
V panvici na malom množstve olivového oleja speníme nadrobno nakrájanú šalotku. Pridáme nakrájané papriky, cesnak a cca 5 minút dusíme. Občas premiešame. Nakoniec pridáme paradajky, ochutíme morskou soľou, korením, bylinkami (bazalka, petržlenová vňať) a čili korením. Premiešame a dusíme za občasného miešania ďalších 5 minút.
Na tanier položíme tuniaka, polejeme ho výpekom a pridáme dusenú zeleninu.
Hotové jedlo je jednoduché, chutné a zdravé.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:
Tuniak so zeleninou - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore