pondelok, 19. júna 2017

Zapekaná cvikla s ovčím syrom

Zapekaná cvikla s ovčím syrom - recept
600 g cvikly
6 strúčikov cesnaku
morská soľ, mleté čierne korenie
provensálske byliny
6 PL olivového oleja
1 PL citrónovej šťavy
80 g čerstvého ovčieho syra
sezamové alebo ľanové semienka
najemno strúhaný chren (nemusí byť)
rukola

Cviklu očistíme, umyjeme a nakrájame na širšie kolieska a očistený cesnak nakrájame na plátky.
Zapekaciu misu vyložíme alobalom tak, aby prečnieval aj cez okraje misy. Na alobal rozložíme kolieska cvikly a plátky cesnaku. Osolíme, okoreníme a posypeme provensálskymi bylinami. Polejeme olivovým olejom a pokvapkáme citrónovou šťavou. Prikryjeme ďalším pásom alobalu, okraje dôkladne spojíme, aby počas pečenia nevytiekla šťava. Vytvorený balíček vložíme do vyhriatej rúry na 190°C a pečieme 60 až 80 minút. Potom balíček otvoríme, pridáme kúsky ovčieho syra, posypeme semiačkami, strúhaným chrenom, teplotu znížime na 170°C a krátko zapečieme, kým sa syr neroztopí.
Na tanieri ozdobíme rukolou.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:

Zdravý obed, prípadne večera a je pre tých, ktorí milujú cviklu pripravenú na rôzne spôsoby.
Zapekaná cvikla s ovčím syrom - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore