piatok 25. augusta 2017

Pražma s paradajkami

Pražma s paradajkami - recept
4 ks ryby pražma
1 citrón
olivový olej
morská soľ, mleté čierne korenie
korenie na ryby bez glutamanu sodného
2 - 3 väčšie zrelé paradajky
1 väčšia cibuľa
1 menšia vetvička rozmarínu
čerstvá petržlenová vňať
1 - 2 ks bobkového listu

Pražmu zbavíme šupín, plutiev a chvosta. Umyjeme, osušíme, na jednej strane urobíme 2 - 3 šikmé zárezy, pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme chvíľu odpočívať. Potom rybu osolíme, okoreníme a v panvici na malom množstve oleja krátko opečieme z obidvoch strán. Preložíme do pekáča, ktorý sme potreli olivovým olejom. Zvrchu rybu ešte posypeme korením na ryby a obložíme kolieskami citróna.

Paradajky zbavíme šupky, nakrájame na kúsky a dáme do mixéra. Pridáme nakrájanú cibuľu, nasekanú petržlenovú vňať,  trochu olivového oleja, vody a rozmixujeme. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Touto omáčkou polejeme pripravené ryby v pekáči. Nakoniec pridáme rozmarín a bobkový list. Prikryjeme a vo vyhriatej rúre na 175°C pečieme domäkka cca 15 - 20 minút podľa veľkosti rýb.
Podávame so zemiakmi a zeleninovým šalátom.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:

Ďalšie chutné a zdravé jedlo inšpirované gréckou kuchyňou:)
Pražma s paradajkami - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore