utorok 26. septembra 2017

Kelové fašírky

Kelové fašírky - recept
1 stredne veľký kel
2 menšie mrkvy
2 stonky stonkového zeleru
1 červená cibuľa
4 - 5 strúčikov cesnaku
2 vajcia
morská bylinková soľ
majorán, mleté čierne korenie
mletá rasca a štipka kurkumy
jemné ovsené vločky na zahustenie
jemná kukuričná strúhanka na obaľovanie
olivový olej
mletá sladká paprika (nemusí byť)

Kel rozoberieme na listy a hlavičku prekrojíme na polovicu, vyrežeme hlúbik, dôkladne umyjeme, vložíme do parného hrnca a paríme domäkka. Necháme odkvapkať a vychladnúť.

Stonkový zeler zbavíme vlákien a nakrájame na drobné kocky alebo nahrubo nastrúhame. (Pri strúhaní pustí šťavu, treba ho dobre vyžmýkať!)
Očistenú mrkvu nastrúhame najemno a pridáme k zeleru.

Vychladnutý kel nakrájame nadrobno, ak treba tak ho vyžmýkame. Pridáme pripravenú mrkvu so zelerom, najemno nakrájanú cibuľu, pretlačené strúčiky cesnaku, vajíčka a ochutíme soľou a koreninami. Všetko spolu dobre premiešame a podľa potreby zahustíme ovsenými vločkami. Prikryjeme a vložíme do chladu odstáť, aby sa suroviny chuťovo spojili (môžete pripraviť deň vopred).
Plech vyložíme papierom na pečenie, ktorý potrieme olejom. Z kelovej masy vytvoríme fašírky, ktoré jemne obalíme v strúhanke a ukladáme ich ďalej od seba na pripravený plech. Zvrchu ich potrieme olejom, do ktorého sme pridali trochu papriky. Vložíme do vyhriatej rúry na 185°C a pečieme asi 20 minút. Potom otočíme a dopečieme cca 10 - 15 minút podľa potreby.
Podávame so smotanovým alebo jogurtovým dipom, varenými zemiakmi, prípadne so zemiakovým pyré a ľadovým šalátom.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:
Kelové fašírky - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore