piatok 17. novembra 2017

Hrášková nátierka

Hrášková nátierka - recept
200 g mrazeného hrášku
125 g tvrdého syra
kúsok póru
2 strúčiky cesnaku
2 PL olivového oleja
cca 2 PL bazalky, mäty alebo petržlenovej vňate
morská soľ, mleté čierne korenie

Mrazený hrášok nasypeme do osolenej vriacej vody, chvíľu povaríme (kým sa rozmrazí). Mäkký, ale ešte stále jasnozelený hrášok scedíme, opláchneme studenou vodou, necháme dôkladne odkvapkať a vychladnúť.
Potom ho preložíme do vhodnej nádoby, pridáme olej, najemno strúhaný syr, premiešame a tyčovým mixérom rozmixujeme - podľa chuti najemno alebo necháme viac štruktúry. Primiešame nadrobno nakrájaný pór, pretlačené strúčiky cesnaku a podľa chuti osolíme a okoreníme. Nakoniec vmiešame čerstvé posekané bylinky alebo petržlenovú vňať. Hotovú nátierku necháme chvíľu odležať v chladničke, aby sa suroviny chuťovo spojili. Podávame s nakrájanou bagetou a jarnou cibuľkou, prípadne s rukolou.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:

Poznámka: Strúhaný syr môžeme nahradiť topeným syrom cca 125 g, ktorý primiešame do rozmixovaného hrášku.
Hrášková nátierka - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore