štvrtok 25. januára 2018

Paštrnákové hranolky s orechovo-jogurtovým dipom

Paštrnákové hranolky s orechovo-jogurtovým dipom - recept
600 g očisteného paštrnáka
2 - 3 PL olivového oleja
morská soľ
mleté čierne korenie

Orechovo-jogurtový dip:
cca 50 g vlašských orechov
150 g bieleho nízkotučného jogurtu
petržlenová vňať
morská soľ
mleté čierne korenie

Orechovo-jogurtový dip: Orechy zľahka opečieme na suchej panvici, aby sa uvoľnila aróma. Odstavíme a necháme vychladnúť. Potom vložíme do mixéra, pridáme jogurt, petržlenovú vňať a vymixujeme na jemnú hmotu. Dip preložíme do vhodnej nádoby a podľa chuti osolíme a okoreníme. Hotový dip dáme odstáť do chladničky, aby sa suroviny spojili.

Paštrnák nakrájame na hranolky, vložíme do misky, pokvapkáme olejom, osolíme, okoreníme a dôkladne premiešame.
Na plech dáme papier na pečenie a rovnomerne po celej ploche v jednej vrstve rozložíme ochutené paštrnákové hranolky. Vložíme do vyhriatej rúry na 190°C a pečieme 25 - 30 minút. Počas pečenia párkrát prehrnieme, aby sa hranolky upiekli rovnomerne.
Paštrnákové hranolky podávame teplé s orechovo-jogurtovým dipom, prípadne podávame ako prílohu namiesto zemiakov.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:
Paštrnákové hranolky s orechovo-jogurtovým dipom - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore