Dobré recepty na dobre-jedlo.blogspot.com

utorok 2. januára 2018

Pomarančové pečivo

Pomarančové pečivo - recept
250 g hladkej špaldovej múky
cca štvrť lyžičky prášku do pečiva
70 g práškového cukru
1 vanilkový cukor
strúhaná kôra z 1 pomaranča
125 g masla (izbovej teploty)
1 žĺtok (izbovej teploty)

Citrónová poleva:
cca 30 g trstinového práškového cukru
1 ČL oleja
2 - 4 ČL citrónovej šťavy podľa potreby
jedlé cukrárske ozdoby na posypanie

Plnka:
pomarančový džem
rum podľa chuti
Múku, práškový cukor a prášok do pečiva preosejeme. Pridáme vanilkový cukor a premiešame. Pridáme nakrájané maslo, spracujeme na posýpku, nakoniec pridáme žĺtok a vypracujeme hladké lesklé cesto. Do vypracovaného hladkého cesta zľahka zapracujeme pomarančovú kôru. Cesto zabalíme do fólie a necháme odležať hodinu v chladničke. Potom cesto na jemne pomúčenej doske vyvaľkáme na hrúbku 2 - 3 mm a vykrajujeme rôzne tvary. (Ak sa vám pri vaľkaní bude cesto lepiť na valček, navrch cesta položte potravinovú fóliu). Poukladáme ich ďalej od seba na plech vyložený papierom na pečenie a vo vyhriatej rúre na 180°C pečieme 5 - 8 minút. Necháme vychladnúť.
Pripravíme si plnku: Do misky dáme trochu pomarančového džemu a za stáleho miešania ho mierne nahrejeme. Odstavíme a podľa chuti pridáme rum (čím viac rumu, tým budú koláčiky chutnejšie).
Vychladnuté koláčiky zlepujeme pripraveným džemom.
Citrónová poleva: Do misky preosejeme práškový cukor, pridáme olej a po lyžičkách pridávame precedenú citrónovú šťavu. Zmes vymiešame dohladka, kým nedosiahneme požadovanú konzistenciu.
Zlepené koláčiky potrieme citrónovou polevou a posypeme drobnými cukrárskymi ozdobami.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:

Hotové koláčiky sú jemné, krásne voňavé a príjemne sa rozplývajú na jazyku. Mňaaaaam!
Pomarančové pečivo - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore