pondelok 26. marca 2018

Šošovicová nátierka

Šošovicová nátierka - recept
150 g červenej šošovice
150 g mrkvy
morská soľ
mleté čierne korenie
mletá rasca
kurkuma
olivový olej
kúsok póru
čerstvá petržlenová vňať

Červenú šošovicu opláchneme na sitku studenou vodou, vložíme do hrnca, zalejeme vodou a varíme domäkka. Potom ju scedíme a necháme na sitku odkvapkať.
Očistenú mrkvu nakrájame na menšie kocky a v mierne osolenej vode uvaríme domäkka. Mrkvu tiež scedíme a necháme odkvapkať.
Do vhodnej nádoby dáme šošovicu, mrkvu, posypeme rascou, kurkumou, mierne osolíme, okoreníme a pokvapkáme olejom. Premiešame a necháme vychladnúť. Potom ponorným mixérom rozmixujeme. Nakoniec pridáme najemno nakrájaný pór. Podľa chuti osolíme, okoreníme, prípadne dochutíme granulovaným cesnakom, posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a dôkladne premiešame. Hotovú nátierku odložíme na chvíľu do chladničky, aby sa všetky chute spojili.
Natrieme na domáci tmavý kváskový chlieb.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:

Pozrite si podobný recept: Šošovicová nátierka so zeleninou.
Šošovicová nátierka - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore