streda 9. mája 2018

Bryndzový krém s pažítkovými haluškami

Bryndzový krém s pažítkovými haluškami - recept
200 - 300 g zemiakov
olivový olej
1 pór (cca 300 g)
130 g pravej ovčej bryndze
900 - 1000 ml mlieka
cca 100 g pažítky
špaldovej krupice podľa potreby
1 vajce
morská bylinková soľ

Najprv si pripravíme pažítkové halušky: Pažítku umyjeme, osušíme a rozmixujeme alebo najemno posekáme. Vajíčko rozšľaháme na penu, pridáme pažítku a potom zašľaháme špaldovú krupicu podľa potreby, aby vzniklo polotuhé cestíčko. (Ku krupici môžeme pridať štipku sódy bikarbóny - ona spraví cesto nadýchané a ľahučké. Halušky vo vode mierne zväčšia svoj objem). Potom z neho pomocou lyžičky tvarujeme halušky, ktoré hádžeme do vriacej osolenej vody a krátko povaríme. Precedíme a necháme odležať.

Na malom množstve oleja speníme nadrobno pokrájaný pór, pridáme na kocky pokrájané zemiaky a chvíľu opekáme. Podlejeme vodou a dusíme takmer domäkka. Takto pripravený základ zalejeme mliekom, jemne osolíme a krátko povaríme, aby zemiaky boli mäkké. Z polievky si odoberieme trochu zemiakov, ktoré odložíme nabok. Odstavíme, pridáme bryndzu, ale už nevaríme. Rozmixujeme na hladký krém, do ktorého pridáme odložené zemiaky, pažítkové halušky a chvíľu necháme prejsť varom. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Servírujeme ozdobené posekanou pažítkou.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:
Bryndzový krém s pažítkovými haluškami - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore