Dobré recepty na dobre-jedlo.blogspot.com

štvrtok 14. júna 2018

Makové palacinky s brusnicovou omáčkou

Makové palacinky s brusnicovou omáčkou - recept
2 vajcia
300 g hladkej špaldovej múky
50 g mletého maku
2 ČL trstinového cukru
500 - 600 ml mlieka podľa potreby
štipka soli
2 PL oleja
kokosový olej na pečenie

Brusnicová omáčka:
150 g sušených brusníc
600 ml vody
2 - 3 PL trstinového cukru podľa chuti
1 citrón
15 g kukuričného škrobu
50 ml polosladkého červeného vína
1 ks celej škorice

Maková náplň:
300 g mletého maku
100 g trstinového práškového cukru
1 ČL mletej škorice
1 vanilkový cukor
200 - 220 ml smotany alebo mlieka
Vajíčka rozšľaháme, pridáme cukor, mletý mak a mlieko. Postupne za stáleho miešania pridávame preosiatu múku zmiešanú so štipkou soli. Metličkou dôkladne vymiešame na hladké palacinkové cesto, pridáme olej a opäť dôkladne premiešame. Cesto necháme chvíľu odpočívať, kým si pripravíme makovú náplň.
Na malom množstve kokosového oleja z cesta upečieme tenké palacinky.

Príprava makovej náplne: Mak zmiešame s práškovým a vanilkovým cukrom, pridáme škoricu a premiešame. Zalejeme teplou smotanou alebo mliekom a dôkladne premiešame.
Upečené palacinky potrieme makovou plnkou a zrolujeme.

Brusnicová omáčka: V 100 ml vody rozmiešame kukuričný škrob. Do zvyšných 500 ml vody, pridáme cukor a dáme na oheň. Pridáme citrónovú kôru a šťavu, prilejeme víno, pridáme celú škoricu, brusnice a chvíľu povaríme. Pred koncom varenia, kým omáčku odstavíme, prilejeme rozmiešaný škrob a za občasného miešania necháme prejsť varom. Hotovú omáčku odstavíme. (Omáčka by mala mať mierne sladko-kyslú príchuť).
Naplnené palacinky naservírujeme na tanier, polejeme teplou brusnicovou omáčkou a podávame.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:
Makové palacinky s brusnicovou omáčkou - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore