štvrtok 9. augusta 2018

Zapekané baklažánové kolieska

Zapekané baklažánové kolieska - recept
1 bio baklažán
2 paradajky
cca 150 g čerstvého ovčieho syra
morská soľ
grilovacie korenie bez glutamanu
olivový olej
čierne olivy a petržlenová vňať

Paradajky a olivy nakrájame na kolieska a syr na plátky.
Baklažán umyjeme, osušíme, konce odrežeme a nakrájame na kolieska hrubé asi 1 centimeter. Osolíme, necháme vypotiť a potom kuchynskou utierkou osušíme prebytočnú tekutinu.
Plech vyložíme papierom na pečenie, ktorý potrieme olejom. Baklažán poukladáme na plech, maslovačkou ho potrieme olejom, posypeme grilovacím korením a vo vyhriatej rúre na 200°C zapekáme 10 - 12 minút do polomäkka. Potom vyberieme a na každé koliesko baklažánu položíme plátok syra a koliesko paradajky, ktoré potrieme olejom. Vložíme späť do rúry a zapekáme asi 15 minút. Vyberieme, každú porciu ozdobíme olivami a posekanou petržlenovou vňaťou. Podávame s čerstvou zeleninou a chutná zdravá večera je na stole.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:
Zapekané baklažánové kolieska - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore