utorok 16. októbra 2018

Syrové lievance s pórovo-syrovou omáčkou

Syrové lievance s pórovo-syrovou omáčkou - recept
250 g hladkej špaldovej múky
1 prášok do pečiva s vínnym kameňom
100 g čerstvého ovčieho syra
500 ml mlieka
2 vajcia
soľ
olivový olej

Pórovo-syrová omáčka:
olivový olej
kúsok póru
200 g kyslej smotany
50 ml sladkej smotany
cca 100 g čerstvého ovčieho syra
soľ, mleté čierne korenie
muškátový oriešok

V mlieku rozmiešame žĺtky, múku zmiešanú s práškom do pečiva a najemno nastrúhaný syr. Podľa chuti osolíme, okoreníme a nakoniec zľahka vmiešame vyšľahaný sneh z bielkov. Vznikne nám hustejšie palacinkové cesto. Panvicu s jamkami jemne potrieme olejom a z cesta pečieme lievance.
Lievance naservírujeme na taniere, polejeme pórovo-syrovou omáčkou a ozdobíme petržlenovou vňaťou alebo ich len pokvapkáme maslom a posypeme syrom, prípadne si pripravíme jogurtový dip podľa vlastnej chuti.

Pórovo-syrová omáčka:
Na malom množstve oleja orestujeme najemno nakrájaný pór, podlejeme trochou vody, dusíme domäkka a zredukujeme tekutinu. Pridáme obidve smotany, dôkladne premiešame a krátko nahrejeme. Pridáme najemno nastrúhaný syr a za stáleho miešania ho necháme rozpustiť, keď omáčka začne hustnúť odstavíme. Podľa chuti ochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom, prípadne bylinkami.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:

Tip: Lievance môžeme poliať aj bryndzovou omáčkou: 100 g kyslej smotany v panvici prehrejeme, odstavíme, pridáme 150 g pravej ovčej bryndze (už nevaríme) a kuchynskou metličkou miešame, kým sa bryndza nerozpustí. Omáčku netreba už dochucovať, prípadne iba okoreníme.
Syrové lievance s pórovo-syrovou omáčkou - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore