streda 14. novembra 2018

Jemné figové balíčky

Jemné figové balíčky - recept
400 g celozrnnej špaldovej múky jemne mletej
2 ČL prášku do pečiva
110 g práškového cukru
3 žĺtky (izbovej teploty)
160 g masla (izbovej teploty)
3 - 4 PL kyslej smotany

Plnka:
200 g sušených fíg
200 - 250 ml mandľového likéru
1 PL trstinového cukru (nemusí byť)
10 g mliečnej čokolády
10 g bielej čokolády
1 ČL mletej škorice

Na potretie:
1 bielok
mandľové lupienky

Príprava plnky: Figy pokrájame na menšie kúsky a zalejeme mandľovým likérom. Prikryjeme a necháme stáť do druhého dňa (najlepšie cez noc). Na druhý deň figy scedíme, preložíme do mixéra, prilejeme trochu likéru a rozmixujeme na kašu. Preložíme do misky, pridáme cukor, najemno nastrúhanú mliečnu a bielu čokoládu, škoricu a dôkladne premiešame.

Múku, práškový cukor, prášok do pečiva preosejeme a premiešame. Pridáme na kúsky nakrájané maslo, ktoré jemne zapracujeme do múky a nakoniec pridáme žĺtky, kyslú smotanu a vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do fólie a na 20 minút odložíme do chladničky.
Odležané cesto rozvaľkáme medzi dvoma fóliami na obdĺžnik a pokrájame na pásy široké 5 x 10 cm. Na každý pás dáme do polovice plnku, prikryjeme druhou polovicou a okraje dobre spojíme, aby plnka nevytiekla.
Figové balíčky poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie, povrch popicháme vidličkou, potrieme rozšľahaným bielkom a posypeme mandľovými lupienkami. Vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme 15 - 20 minút. Necháme vychladnúť.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:

Poznámka: Namiesto celozrnnej múky môžeme použiť hladkú špaldovú múku.
Jemné figové balíčky - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore