Dobré recepty na dobre-jedlo.blogspot.com

piatok 28. decembra 2018

Plnené kuracie prsia

Plnené kuracie prsia - recept
800 g kuracích pŕs
cca 200 g kyslej kapusty
cca 150 g sušených sliviek
kremžská horčica
morská soľ, mleté čierne korenie
grilovacie korenie bez soli a glutamanu
olivový olej
sáčky na pečenie

Kyslú kapustu vyžmýkame a nakrájame nadrobno.
Sáčky na pečenie na bokoch rozstrihneme.
Kuracie prsia umyjeme, osušíme, rozkrojíme a narežeme tak, aby vznikol väčší plát, ktorý jemne naklepeme pod fóliou. Naklepané mäso položíme na sáčok na pečenie, osolíme okoreníme, potrieme horčicou a na okraj plátku rozložíme kyslú kapustu, na ktorú poukladáme sušené slivky. Takto pripravené mäso zrolujeme do valčeka. Podľa potreby si odstrihneme zo sáčku toľko, aby sme mäso mohli zabaliť. Valček mäsa dáme na okraj sáčku, do ktorého mäso silno zrolujeme a konce sáčku pevne zaviažeme (vznikne nám akoby "salónka"). "Salónky" poukladáme tesne vedľa seba do hrnca (naležato), zalejeme vodou tak, aby valčeky mäsa boli viac ako polovicu pod vodou. Prikryjeme a varíme asi 15 minút. (Varíme pomaly, voda v hrnci by nemala presiahnuť 90°C). Potom valčeky mäsa vyberie a necháme ich mierne vychladnúť. Vybalíme zo sáčkov, mäso dookola potrieme olejom a grilovacím korením. Poukladáme do vymasteného pekáča, podlejeme vývarom a vo vyhriatej rúre na 190°C pečieme asi 15 - 20 minút. Počas pečenia polievame výpekom.
Takto upravené mäso nakrájame na plátky, ktoré polejeme výpekom a podávame s varenými alebo pečenými zemiakmi a zeleninový šalátom.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:

Poznámka: Namiesto pečenia v rúre si jedlo môžeme pripraviť aj v panvici. Pripravíme si tenké plátky slaniny, do ktorej obalíme valčeky mäsa a prudko opražíme z každej strany do chrumkava.
Plnené kuracie prsia - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore