Dobré recepty na dobre-jedlo.blogspot.com

utorok 29. januára 2019

Makový slimák so slivkami

Makový slimák so slivkami - recept
200 g zemiakov uvarených v šupke
300 g hladkej špaldovej múky
1 prášok do pečiva s vínnym kameňom
60 g práškového cukru
1 vanilkový cukor
100 g ricotty
80 ml mlieka
80 ml oleja

Náplň:
200 g mletého maku
80 - 100 g práškového cukru (podľa chuti)
100 ml mlieka
150 g ricotty
1 žĺtok
70 g nasekaných vlašských orechov
cca 200 g sušených sliviek
1 bielok na potretie
cca 20 g nasekaných vlašských orechov na posypanie

Vychladnuté zemiaky ošúpeme a najemno nastrúhame.
Múku, prášok do pečiva a práškový cukor preosejeme, pridáme vanilkový cukor, štipku soli a premiešame. Zemiaky zapracujeme do múky, pridáme ricottu, olej, mlieko a vypracujeme hladké cesto.
Príprava náplne: Vo vhodnej nádobe zmiešame mak s cukrom, ktorý zalejeme teplým mliekom a dôkladne premiešame. Necháme vychladnúť. Potom pridáme žĺtok, ricottu a opäť dôkladne premiešame.
Cesto na pomúčenej doske vyvaľkáme na obdĺžnik s rozmermi 50 x 35 cm. Plát pozdĺžne rozkrojíme na dva diely, na ktoré rovnomerne natrieme náplň a posypeme nasekanými orechmi. Obidva diely zvinieme.
Prvý závin stočíme do slimáka a preložíme do stredu formy, ktorú sme vyložili papierom na pečenie s priemerom 28 cm. Druhý závin obtočíme okolo prvého. Do medzier naukladáme sušené slivky (ak sú veľké rozrežeme ich na polovičky a uložíme reznou stranou nadol). Povrch cesta potrieme bielkom a posypeme nasekanými orechmi. Vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme 30 - 35 minút.
Upečený koláč pomocou papiera vyberieme z formy a na mriežke ho necháme vychladnúť.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:
Makový slimák so slivkami - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore